Geen investering en 70% minder energiekosten

Praxis Eindhoven tussen de schappen

Praxis en Brico winkels,

Nederland en België

Met Light as a Service kiest Maxeda, moederorganisatie van Praxis en Brico, voor duurzaamheid en een nog mooiere winkelbeleving bij ruim 120 filialen.

Praxis Rotterdam Keileweg winkelvloer
Light as a Service is voor ons perfect. We betalen voor al onze winkels alleen nog voor een servicecontract. Hierin is de hele ombouw van al onze winkels opgenomen, dus ook het weghalen van oude verlichting en het installeren van nieuwe LED-armaturen. Het onderhoud van de verlichting hoor hier ook bij. En bij problemen of defecten is één mailtje genoeg om het te laten oplossen.
- Henk Schurink, manager Bouw en Winkelinrichtingen Praxis
Praxis Eindhoven zagerij

De uitdaging van de klant

Praxis en Brico, dochters van moederorganisatie Maxeda, wilden hun filialen voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Doel was om het assortiment beter tot zijn recht te laten komen en om kosten te besparen. Voor 120 filialen werd gekozen voor Light as a Service. Bij Light as a Service betaalt de klant alleen voor het licht, niet voor de lampen.

Precies goed verlicht

Praxis en Brico kozen voor twee typen LED-verlichting: bij winkels met een laag plafond voor CoreLine Trunking en bij winkels met een hoger plafond voor speciale LED-pendelarmaturen. Ook alle andere ruimten zoals de magazijnen, kantoren, garderobes, toiletruimten en zagerijen werden voorzien van energiezuinige LED-armaturen. De pendelarmaturen werden speciaal voor Praxis ontworpen. Doordat ze in Nederland worden gemaakt via digital manufacturing en volledig recyclebaar zijn, zorgen ze voor een extreem lage CO2-footprint.

Henk Schurink, manager Bouw en Winkelinrichtingen Praxis: “In onze gangpaden hebben wij nu een lichtopbrengst van 500 lux. Dit is ruim voldoende om ons assortiment mooi uit te lichten, en toch volop energie te besparen. Wij krijgen veel positieve reacties van onze klanten en van onze medewerkers.”

Gerelateerde cases

Bekijk alle mogelijkheden op het gebied van supermarkten en grote winkelketens.