De eerste commerciële keten in Polen die gebruik maakt van UV-C voor desinfectie

Introductie Spolem

Spolem-winkels

Ozorków, Polen

Philips UV-C-desinfectieapparaten verlagen het risico op besmetting voor zowel klanten als medewerkers van de winkels van Spolem. Daarnaast verhogen ze de veiligheid en het winkelcomfort. 

We zijn ervan overtuigd dat de investering in Philips UV-C-desinfectieapparaten de kwaliteit en geloofwaardigheid van ons merk nog eens onderstreept, vooral in zo'n lastige tijd als tijdens de coronapandemie."
Agnieszka Derlecka, president van Społem-winkels, Ozorków
Uitdaging van Spolem

De uitdaging

Spolem is een van de grootste winkelketens in Polen met meer dan 3000 winkels. Om de medewerkers en klanten te beschermen tijdens de pandemie wilde Spolem de best mogelijke hygiënische omstandigheden om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Door de doorlopende stroom van bezoekers was dit een echte uitdaging.

Oplossing voor Spolem

De oplossing

Er werden Philips UV-C Upper Air-systemen aan de plafonds gemonteerd. Deze apparaten voorzien de bovenste luchtlagen in de winkel van UV-C-straling en desinfecteren deze, terwijl klanten ondertussen gewoon door kunnen gaan met winkelen. Er werden UV-C-balken geïnstalleerd voor de desinfectie van oppervlakken. Deze worden 's nachts automatisch geactiveerd als er niemand aanwezig is.

Gerelateerde voorbeelden

Praxis en Brico kiezen voor Light as a Service

70% minder energiekosten - Met Light as a Service kiest Maxeda, moederorganisatie Praxis en Brico, voor duurzaamheid en een nog mooiere winkelbeleving bij ruim 120 filialen.

DM-keten

In 20 DM-winkels in Slowakije zijn Philips UV-C-desinfectieapparaten geïnstalleerd om de gezondheid van klanten en medewerkers te beschermen.

"EDEKA, Duitsland"

EDEKA Clausen uit Duitsland kiest voor Philips UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie om hun winkels te beschermen tegen bacteriën en virussen.