Bourne Hill Stables creëert een veiligere omgeving met UV-C-verlichting

Introductie Bourne Hill

Bourne Hill Stables

Horsham, VK

Bourne Hill Stables is de plek waar een aantal van de sterkste en gezondste paarden uit de competitie staan. Zij hebben Philips UV-C-verlichting geïnstalleerd voor bescherming tegen ziektes, die worden veroorzaakt door virussen en micro-organismen.

Het VK is met recht het wereldwijde centrum voor het fokken van paarden. In 2017 schatte PwC dat het fokken van volbloeden een sector was die £ 425 miljoen bijdroeg aan de Britse economie en plaats bood voor 19.000 banen.
- Roland Standley, Bourne Hill Stables
Uitdaging van Bourne Hill

Uitdaging van de klant

Net als alle dieren kunnen paarden ziek worden van virussen en micro-organismen. Wanneer er een risico op ziekte ontstaat, moet het paard in isolatie en mag deze niet langer meedoen aan wedstrijden. Onlangs heeft een uitbraak van het herpesvirus (EHV-1) ertoe geleid dat bijna 4000 paarden van de Federation Equine International niet mochten deelnemen aan internationale competities in 12 Europese landen. Deze volgde op een grote uitbraak van de paardengriep, die serieuze gevolgen kan hebben voor paarden en hun eigenaren.

Oplossing voor Bourne Hill

De oplossing met UV-C-verlichting

Philips UV-C producten maken gebruik van ultraviolet licht om micro-organismen te inactiveren en onschadelijk te maken voor mens en dier. Na overleg werden 22 UV-C Upper Air desinfectieapparaten aan de muren gemonteerd bij Bourne Hill Stables.

De apparaten creëren een gecontroleerde UV-C-zone in het bovenste deel van de gang van de stal. De lucht wordt continu gedesinfecteerd wanneer deze door de UV-C-zone stroomt via natuurlijke ventilatie, terwijl de dagelijkse activiteiten daaronder gewoon doorgaan. Het systeem is zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat paarden noch personeel te veel aan UV-C worden blootgesteld.

Gerelateerde voorbeelden

Meer kans op voetbalsuccessen met UV-C-desinfectieverlichting

PSV Eindhoven kiest voor Philips UV-C-armaturen voor luchtdesinfectie om het stadion te beschermen tegen bacteriën en virussen

UV-C-systeem voor luchtdesinfectie - 't Klaslokaal

Door een Philips UV-C Upper Air-apparaat voor desinfectie te installeren is 't Klaslokaal de eerste sportschool in Nederland die de lucht desinfecteert.

Zwembaden in Veenendaal

Ontdek hoe de Philips LED-verlichtingsinstallatie in de zwembaden van Veenendaal verstoringen vermindert en de veiligheid verbetert.